Ugrás a fő tartalomra

Sonkás tekercs és hot-dog



Alap kelt tészta: ITT!

Töltelék:
Tekercs:

  • paradicsom sűrítmény
  • 5 szelet sonka
  • oregánó

Hot-dog

  • 2 szál virsli
  • paradicsomsűrítmény
  • petrezselyem
  • szárított hagyma

A tésztát ketté választjuk.
Az elsőt sütőtepsi méretűre kinyújtott tésztát megkenjük a paradicsomsűrítménnyel, ráhelyezzük elszórva a sonka szeleteket, megszórjuk az oregánóval. feltekerjük és kb 12 szeletet vágunk belőle. Attól függ milyen vastagra szeretnénk a tekercseket.

A második adag tésztát szintén kinyújtjuk akkorára hogy két virsli hossza plusz még 2-2 centi a végeken. A virsliket hosszában háromba elvágjuk és kettesével (lsd. kép) ráhelyezzük a tésztára. Megszórjuk a petrezselyemmel és a pirított hagymával. Kettőt hajtunk minden egyes szeletre.
Először félbe, majd három fele vágjuk a csíkokat.





Jó étvágyat!!


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Recept - Nyújtott vakarcs

Édesanyám sokat készít ilyet mert imádjuk. Nagyon szeretjük a nyújtott vakarcsot vagy más lehet úgy ismeri sós rétes... Egyszerű, laktató, sok lesz belőle, gyorsan kész! Hozzávalók: 1 csomag kész 8 lapos réteslap 3-4 db egész tojás 1 nagy doboz tejföl só A tejfölt, tojást, sót összekeverjük. egy tepsit kiolajozunk vékonyan. 2 réteslapot ráhelyezünk, és meglocsoljuk körbe a szusszal. egy réteslap, egy kis szusz... és így tovább. Én úgy csinálom, hogy mindig máshova kerül a rétegek között a szusz. Legalulra, a 3. ill utolsó réteg közé egy kis vizet löttyintek ne legyen száraz. Végén hagyok annyi szuszt, hogy tetejére is tegyek. Sütőbe 200°-220°fokra, 10 perc (de azért figyeljük :)) És ilyen szép és finomságos lesz! Fel is lehet turbózni egy kis szalonnával, szalámival, sajttal, kinek mi a kedvence :) Jó étvágyat!

Tematikus ősz: Scrapbook

Scrapbook kartonok: ITT!!

Nyújtott vakarcs

Édesanyám sokat készít ilyet mert imádjuk. Nagyon szeretjük a nyújtott vakarcsot vagy más lehet úgy ismeri sós rétes... Egyszerű, laktató, sok lesz belőle, gyorsan kész! Hozzávalók: 2 cs kész 8 lapos réteslap 2-3 db egész tojás 2 nagy doboz tejföl só A tejfölt, tojást, sót összekeverjük. egy tepsit kiolajozunk vékonyan. 2 réteslapot ráhelyezünk, és meglocsoljuk körbe a szusszal. egy réteslap, egy kis szusz... és így tovább. Én úgy csinálom, hogy mindig máshova kerül a rétegek között a szusz. Legalulra, a 3. ill utolsó réteg közé egy kis vizet löttyintek ne legyen száraz. Végén hagyok annyi szuszt, hogy tetejére is tegyek. Sütőbe 200°-220°fokra, 10 perc (de azért figyeljük :)) És ilyen szép és finomságos lesz! Fel is lehet turbózni egy kis szalonnával, szalámival, sajttal, kinek mi a kedvence :) Jó étvágyat!