Ugrás a fő tartalomra

Cérnásdoboz


Meguntam, hogy a cérnáim össze-vissza vannak, hol az egyik dobozban hol a másikban.
el kéne rendezni. Párom szanálta a dobozokat mit kell kidobni, hát egyik cipős dobozt is kiakarta dobni, én elraktam jó lesz még valamire :)
Hát erre.


Hozzávalók:



  • cipős doboz 25*30cm
  • saslik pálcikák 40cm
  • ragasztópisztoly
  • olló
  • scrapbook papír
  • vatta
  • filc
  • és a belevalók: a cérnák


Mivel feliratos a doboz így azt el kell tüntetni. Scrapbook papírból vágtam ki egy akkora darabot, hogy elfedje a betűket. Egy kerek címkét is tettem rá szalaggal. 

A saslik pálcákat elrendeztem körülbelül egyforma távolságra, de azért egynél nagyobb helyet hagytam a hímzőfonalaknak, mivel azoknak több hely kell.
 Megjelöltem és kiszúrtam az ollóval a lyukakat.
 A pálcikákat beletettem és rájuk húztam a cérnákat 


 És még a tűimmel is bajban szoktam lenni. Nem találom őket.
Így a doboz tetejének belső részébe vágtam ki filc anyagból egy szívet és ragasztottam bele, megtömtem vattával. végül egy kis virággal díszítettem.








Jó alkotást!

Remélem tetszett!
Szép napot!



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Recept - Nyújtott vakarcs

Édesanyám sokat készít ilyet mert imádjuk. Nagyon szeretjük a nyújtott vakarcsot vagy más lehet úgy ismeri sós rétes... Egyszerű, laktató, sok lesz belőle, gyorsan kész! Hozzávalók: 1 csomag kész 8 lapos réteslap 3-4 db egész tojás 1 nagy doboz tejföl só A tejfölt, tojást, sót összekeverjük. egy tepsit kiolajozunk vékonyan. 2 réteslapot ráhelyezünk, és meglocsoljuk körbe a szusszal. egy réteslap, egy kis szusz... és így tovább. Én úgy csinálom, hogy mindig máshova kerül a rétegek között a szusz. Legalulra, a 3. ill utolsó réteg közé egy kis vizet löttyintek ne legyen száraz. Végén hagyok annyi szuszt, hogy tetejére is tegyek. Sütőbe 200°-220°fokra, 10 perc (de azért figyeljük :)) És ilyen szép és finomságos lesz! Fel is lehet turbózni egy kis szalonnával, szalámival, sajttal, kinek mi a kedvence :) Jó étvágyat!

Nyújtott vakarcs

Édesanyám sokat készít ilyet mert imádjuk. Nagyon szeretjük a nyújtott vakarcsot vagy más lehet úgy ismeri sós rétes... Egyszerű, laktató, sok lesz belőle, gyorsan kész! Hozzávalók: 2 cs kész 8 lapos réteslap 2-3 db egész tojás 2 nagy doboz tejföl só A tejfölt, tojást, sót összekeverjük. egy tepsit kiolajozunk vékonyan. 2 réteslapot ráhelyezünk, és meglocsoljuk körbe a szusszal. egy réteslap, egy kis szusz... és így tovább. Én úgy csinálom, hogy mindig máshova kerül a rétegek között a szusz. Legalulra, a 3. ill utolsó réteg közé egy kis vizet löttyintek ne legyen száraz. Végén hagyok annyi szuszt, hogy tetejére is tegyek. Sütőbe 200°-220°fokra, 10 perc (de azért figyeljük :)) És ilyen szép és finomságos lesz! Fel is lehet turbózni egy kis szalonnával, szalámival, sajttal, kinek mi a kedvence :) Jó étvágyat!

Recept - Mákos guba szelet

Guba: 15 darab kifli mák - ízlés dolga mennyit teszel bele kb. 1 liter tej vaníliás cukor/aroma porcukor - úgy szint ízlés dolga     tejet megfőzöd a vaníliás cukrot beleteszed, kiflit összevágod rá a mák, porcukor, összekeverni. Krém : 6dl tej 2 csomag pudingpor cukor     -sűrű pudingot kell főzni, félre kell rakni hűlni, épphogy langyos legyen, bele kell keverni 15-20dkg margarint, apró darabonként,jól el kell dolgozni benne.  kóstolgatni kell, nehogy túl margarinos legyen. Hab : habtejszín 2x200ml - legjobb a Hoolala :) vagy cukrászhabok. nem tudom Svájcban milyen van :) habfixáló 2 csomag - :D ami nálam egy volt :S :D de kettő kell. cukor ízesítéshez, vagy csak vaníliás cukor/aroma mert a puding úgyis édes. Ne legyen gejl!!     -el kell kezdeni felverni a habot, majd hozzá kell adni a fixálót Vanília aroma jobb, én azt szeretem használni! Aztán rétegezed! :) ez...