Ugrás a fő tartalomra

Yorkshire puding

Yorkshire puding, lekvárral isteni
Sósan köretnek eszik az angolok.
Én tettem bele cukrot és lekvárral esszük

Hozzávalók

10 dkg liszt
3 tojás
2,5 dl tej

a sütéshez:
4-5 evőkanál olaj
 

 A sütő: 230 fok

A 6 darabos muffinforma aljába egyenletesen szétosztjuk az olajat. Betesszük a forró sütőbe és addig hevítjük, amíg az olaj sercegni kezd. Kivesszük a sütőből, és gyorsan a mélyedésekbe töltjük a tésztát, úgy, hogy körülbelül a formák feléig érjen. Visszatesszük a sütőbe és 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük.

Édesen lekvárral, tejszínhabbal, pudinggal kínáljuk


Sósan köretnek, mint az angolok.

Titka nem más, mint a forró sütő és a kellően felforrósított zsiradék.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Recept - Nyújtott vakarcs

Édesanyám sokat készít ilyet mert imádjuk. Nagyon szeretjük a nyújtott vakarcsot vagy más lehet úgy ismeri sós rétes... Egyszerű, laktató, sok lesz belőle, gyorsan kész! Hozzávalók: 1 csomag kész 8 lapos réteslap 3-4 db egész tojás 1 nagy doboz tejföl só A tejfölt, tojást, sót összekeverjük. egy tepsit kiolajozunk vékonyan. 2 réteslapot ráhelyezünk, és meglocsoljuk körbe a szusszal. egy réteslap, egy kis szusz... és így tovább. Én úgy csinálom, hogy mindig máshova kerül a rétegek között a szusz. Legalulra, a 3. ill utolsó réteg közé egy kis vizet löttyintek ne legyen száraz. Végén hagyok annyi szuszt, hogy tetejére is tegyek. Sütőbe 200°-220°fokra, 10 perc (de azért figyeljük :)) És ilyen szép és finomságos lesz! Fel is lehet turbózni egy kis szalonnával, szalámival, sajttal, kinek mi a kedvence :) Jó étvágyat!

Tematikus ősz: Scrapbook

Scrapbook kartonok: ITT!!

Nyújtott vakarcs

Édesanyám sokat készít ilyet mert imádjuk. Nagyon szeretjük a nyújtott vakarcsot vagy más lehet úgy ismeri sós rétes... Egyszerű, laktató, sok lesz belőle, gyorsan kész! Hozzávalók: 2 cs kész 8 lapos réteslap 2-3 db egész tojás 2 nagy doboz tejföl só A tejfölt, tojást, sót összekeverjük. egy tepsit kiolajozunk vékonyan. 2 réteslapot ráhelyezünk, és meglocsoljuk körbe a szusszal. egy réteslap, egy kis szusz... és így tovább. Én úgy csinálom, hogy mindig máshova kerül a rétegek között a szusz. Legalulra, a 3. ill utolsó réteg közé egy kis vizet löttyintek ne legyen száraz. Végén hagyok annyi szuszt, hogy tetejére is tegyek. Sütőbe 200°-220°fokra, 10 perc (de azért figyeljük :)) És ilyen szép és finomságos lesz! Fel is lehet turbózni egy kis szalonnával, szalámival, sajttal, kinek mi a kedvence :) Jó étvágyat!