Ugrás a fő tartalomra

Recept - Sertéskaraj, sült hagymával - Egyszerű de nagyszerű


Sertéskaraj sült hagymával és krumplipürével



2 főre:

4 szelet sertéskaraj csont nélkül
1 nagy fej hagyma
zsiradék,
só, bors,

4 nagyobb burgonya
1 dl tej
2 ek vaj
bors, só

A karajt ízesítjük és serpenyőben zsiradékon megsütjük, lassan, nehogy kiszáradjon, fedjük is le.

Addig a krumplit meghámozzuk, összevagdaljuk. Nem szoktam egyformára mivel úgyis összetörjük.
Megfőzzük, madj krumplinyomóval összetörjük. Hozzáadjuk a tejet, vajat, ízesítjük. Lehet még hozzáadni, ki milyen állagúan szeretni.
Én szoktam úgyis pürét készíteni, hogy a hagymát megfonnyasztom zsiradékon és azt is hozzákeverem, de mivel itt külön köret lesz, ezt most nem teszem.

A hagymát csíkokra vágom szétszedem és zsiradékon megpirítom, fonnyasztom teszek hozzá sót, borsot, esetleg valami plusz fűszert, de ilyenkor a húst ne fűszerezzük. Vagy az egyik vagy a másik :)

Elkészült, tálalhatom is!

Jó étvágyat!


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Recept - Nyújtott vakarcs

Édesanyám sokat készít ilyet mert imádjuk. Nagyon szeretjük a nyújtott vakarcsot vagy más lehet úgy ismeri sós rétes... Egyszerű, laktató, sok lesz belőle, gyorsan kész! Hozzávalók: 1 csomag kész 8 lapos réteslap 3-4 db egész tojás 1 nagy doboz tejföl só A tejfölt, tojást, sót összekeverjük. egy tepsit kiolajozunk vékonyan. 2 réteslapot ráhelyezünk, és meglocsoljuk körbe a szusszal. egy réteslap, egy kis szusz... és így tovább. Én úgy csinálom, hogy mindig máshova kerül a rétegek között a szusz. Legalulra, a 3. ill utolsó réteg közé egy kis vizet löttyintek ne legyen száraz. Végén hagyok annyi szuszt, hogy tetejére is tegyek. Sütőbe 200°-220°fokra, 10 perc (de azért figyeljük :)) És ilyen szép és finomságos lesz! Fel is lehet turbózni egy kis szalonnával, szalámival, sajttal, kinek mi a kedvence :) Jó étvágyat!

Recept - Túrótorta

Piskóta 5 tojás(kisebb méretű) 18dkg cukor 18dkg liszt 1 tk sütőpor 3 ek hideg víz Krém 500gr túró egy tojás ízlés szerinti cukor mennyiség 2 ek Dr. Oetker tejszín ízű habtejszínből Máz Dr. Oetker tejszín ízű habpor 1,5dl   hideg tej   Díszités 1 tábla fehér csoki  1 tk vaj A tojásfehérjét habbá verjük, félretesszük a hűtőbe. Kézi habverővel   a tojás sárgáját elkezdjük felverni, hozzáadagoljuk a cukrot és habosra keverjük. Fokozatosan hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet is, közben a 3 evőkanál vizet is.   Adjunk 1 ek habot a masszához, és   így keverjük tovább. Ezután fakanállal forgassuk bele a habot. Óvatosan nehogy a hab összetörjön! Kerek tortaformát kikenünk margarinnal és liszttel körbeszórjuk.   A sütőt 180° C fokra előmelegítjük és a piskótát 45 percig süssük. Szép magasra feljön, amit akár 4-5 fele is vághatunk. A túróhoz hozzáadjuk a   cukrot a tojást és összekeverjük. Majd adunk hozzá a Dr. Oetker habtejszínből 2 evőkanálnyit. Elkészítése megtalálha

Tematikus ősz: Scrapbook

Scrapbook kartonok: ITT!!