Ugrás a fő tartalomra

Recept - Sertéskaraj, sült hagymával - Egyszerű de nagyszerű


Sertéskaraj sült hagymával és krumplipürével



2 főre:

4 szelet sertéskaraj csont nélkül
1 nagy fej hagyma
zsiradék,
só, bors,

4 nagyobb burgonya
1 dl tej
2 ek vaj
bors, só

A karajt ízesítjük és serpenyőben zsiradékon megsütjük, lassan, nehogy kiszáradjon, fedjük is le.

Addig a krumplit meghámozzuk, összevagdaljuk. Nem szoktam egyformára mivel úgyis összetörjük.
Megfőzzük, madj krumplinyomóval összetörjük. Hozzáadjuk a tejet, vajat, ízesítjük. Lehet még hozzáadni, ki milyen állagúan szeretni.
Én szoktam úgyis pürét készíteni, hogy a hagymát megfonnyasztom zsiradékon és azt is hozzákeverem, de mivel itt külön köret lesz, ezt most nem teszem.

A hagymát csíkokra vágom szétszedem és zsiradékon megpirítom, fonnyasztom teszek hozzá sót, borsot, esetleg valami plusz fűszert, de ilyenkor a húst ne fűszerezzük. Vagy az egyik vagy a másik :)

Elkészült, tálalhatom is!

Jó étvágyat!


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Recept - Nyújtott vakarcs

Édesanyám sokat készít ilyet mert imádjuk. Nagyon szeretjük a nyújtott vakarcsot vagy más lehet úgy ismeri sós rétes... Egyszerű, laktató, sok lesz belőle, gyorsan kész! Hozzávalók: 1 csomag kész 8 lapos réteslap 3-4 db egész tojás 1 nagy doboz tejföl só A tejfölt, tojást, sót összekeverjük. egy tepsit kiolajozunk vékonyan. 2 réteslapot ráhelyezünk, és meglocsoljuk körbe a szusszal. egy réteslap, egy kis szusz... és így tovább. Én úgy csinálom, hogy mindig máshova kerül a rétegek között a szusz. Legalulra, a 3. ill utolsó réteg közé egy kis vizet löttyintek ne legyen száraz. Végén hagyok annyi szuszt, hogy tetejére is tegyek. Sütőbe 200°-220°fokra, 10 perc (de azért figyeljük :)) És ilyen szép és finomságos lesz! Fel is lehet turbózni egy kis szalonnával, szalámival, sajttal, kinek mi a kedvence :) Jó étvágyat!

Tematikus ősz: Scrapbook

Scrapbook kartonok: ITT!!

Nyújtott vakarcs

Édesanyám sokat készít ilyet mert imádjuk. Nagyon szeretjük a nyújtott vakarcsot vagy más lehet úgy ismeri sós rétes... Egyszerű, laktató, sok lesz belőle, gyorsan kész! Hozzávalók: 2 cs kész 8 lapos réteslap 2-3 db egész tojás 2 nagy doboz tejföl só A tejfölt, tojást, sót összekeverjük. egy tepsit kiolajozunk vékonyan. 2 réteslapot ráhelyezünk, és meglocsoljuk körbe a szusszal. egy réteslap, egy kis szusz... és így tovább. Én úgy csinálom, hogy mindig máshova kerül a rétegek között a szusz. Legalulra, a 3. ill utolsó réteg közé egy kis vizet löttyintek ne legyen száraz. Végén hagyok annyi szuszt, hogy tetejére is tegyek. Sütőbe 200°-220°fokra, 10 perc (de azért figyeljük :)) És ilyen szép és finomságos lesz! Fel is lehet turbózni egy kis szalonnával, szalámival, sajttal, kinek mi a kedvence :) Jó étvágyat!