Sertéskaraj sült hagymával és krumplipürével
2 főre:
4 szelet sertéskaraj csont nélkül
1 nagy fej hagyma
zsíradék,
só, bors,
4 nagyobb burgonya
1 dl tej
2 ek vaj
bors, só
A karajt ízestíjüké és serpenyőben zsíradékon megsütjük, lassan, nehogy kiszáradjon, fedjük is le.
Addig a krumplit meghámozzuk, összevagdaljuk. Nem szoktam egyformára mivel úgyis összetörjük.
Megfőzzük, madj krumplinyomóval összetörjük. Hozzáadjuk a tejet, vajat, ízesítjük. Lehet még hozzáadni, ki milyen állagúan szeretni.
Én szoktam úgyis pürét készíteni, hogy a hagymát megfonnyasztom zsíradékon és azt is hozzákeverem, de mivel itt külön köret lesz, ezt most nem teszem.
A hagymár csíkokra vágom szédszedem és zsíradékon megpirítom, fonnyasztom teszek hozzá sót, borsot, esetleg valami plusz fűszert, de ilyenkor a húst ne fűszerzzük. Vagy az egyik vagy a másik :)
Elkészült, tálalhatom is!
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése