Ugrás a fő tartalomra

Recept - Gnocchi alaprecept


300 g liszt
1000 g krumpli
1 db tojás
só ízlés szerint



  1. A megmosott krumplit enyhén sós vízben héjában megfőzzük 
  2. A krumplit hagyjuk kihűlni, majd megtisztítjuk,áttörjük.
  3. Az áttört krumplit a liszttel és egy kevés sóval addig gyúrjuk amíg puha tésztát nem kapunk.
  4. Ekkor adjuk hozzá a tojást és addig gyúrjuk, amíg csomó mentes nem lesz a tésztánk (a krumpli minőségétől függően még szükség lehet további liszt hozzáadására is)
  5. A tésztát lisztezett deszkán 1 cm vastagra nyújtjuk, majd 2-3 cm széles csíkokra szeljük.
  6. A csíkokat 1-2 cm-es darabokra vágjuk,  gömbölyded formát alakítunk ki.
  7. Ha igazán jellegzetes olasz gnocchit szeretnék minden gnocchi tetejét kicsit megnyomjuk egy villával, ettől lesz szép csíkos.
  8. Lisztezett deszkán 15 percet pihentetjük, majd forrásban levő sós vízben 2-3 perc alatt megfőzzük és ízlésünknek megfelelő raguval tálaljuk.
forrás: internet

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Recept - Nyújtott vakarcs

Édesanyám sokat készít ilyet mert imádjuk. Nagyon szeretjük a nyújtott vakarcsot vagy más lehet úgy ismeri sós rétes... Egyszerű, laktató, sok lesz belőle, gyorsan kész! Hozzávalók: 1 csomag kész 8 lapos réteslap 3-4 db egész tojás 1 nagy doboz tejföl só A tejfölt, tojást, sót összekeverjük. egy tepsit kiolajozunk vékonyan. 2 réteslapot ráhelyezünk, és meglocsoljuk körbe a szusszal. egy réteslap, egy kis szusz... és így tovább. Én úgy csinálom, hogy mindig máshova kerül a rétegek között a szusz. Legalulra, a 3. ill utolsó réteg közé egy kis vizet löttyintek ne legyen száraz. Végén hagyok annyi szuszt, hogy tetejére is tegyek. Sütőbe 200°-220°fokra, 10 perc (de azért figyeljük :)) És ilyen szép és finomságos lesz! Fel is lehet turbózni egy kis szalonnával, szalámival, sajttal, kinek mi a kedvence :) Jó étvágyat!

Recept - Túrótorta

Piskóta 5 tojás(kisebb méretű) 18dkg cukor 18dkg liszt 1 tk sütőpor 3 ek hideg víz Krém 500gr túró egy tojás ízlés szerinti cukor mennyiség 2 ek Dr. Oetker tejszín ízű habtejszínből Máz Dr. Oetker tejszín ízű habpor 1,5dl   hideg tej   Díszités 1 tábla fehér csoki  1 tk vaj A tojásfehérjét habbá verjük, félretesszük a hűtőbe. Kézi habverővel   a tojás sárgáját elkezdjük felverni, hozzáadagoljuk a cukrot és habosra keverjük. Fokozatosan hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet is, közben a 3 evőkanál vizet is.   Adjunk 1 ek habot a masszához, és   így keverjük tovább. Ezután fakanállal forgassuk bele a habot. Óvatosan nehogy a hab összetörjön! Kerek tortaformát kikenünk margarinnal és liszttel körbeszórjuk.   A sütőt 180° C fokra előmelegítjük és a piskótát 45 percig süssük. Szép magasra feljön, amit akár 4-5 fele is vághatunk. A túróhoz hozzáadjuk a   cukrot a tojást és összekeverjük. Majd adunk hozzá a Dr. Oetker habtejszínből 2 evőkanálnyit. Elkészítése megtalálha

Nadrág átalakítás

Azon gondolkodám, hogy kéne egy nadrág a nyárra, mert amúgy szoknyás vagyok. Megyünk szombaton hosszú útra szoknyám szépen nézne ki a végére. Igazán egyszerű megoldásra gondoltam, egy kis nyissz, egy kis csipke, egy kis varrás...   Van két egyforma farmerom az egyiknek levágtam a szárát körülbelül térd alatt. Felhajtottam, megtűztem 1cm-rel és géppel felvarrtam.    A csipkét kézzel erősítettem fel rá, úgy hogy ne látszódjon a cérna.     És voilà van is egynyári gatyám :)