Ugrás a fő tartalomra

DIY - Karácsonyi díszek tésztából

Karácsonyfa díszt sokféle anyagból készíthetünk. Most például tésztából.
Álljon egy kis kalauz, főzzünk is... Szeretjük a tésztát :D

Spagetti: a legkedveltebb, hosszú és vékony tészta. Különböző vastagságban és hosszúságban kapható. Bármilyen szószhoz illik.  
Makaróni: hosszú csőtészta, amelyet ragukhoz, felfújtakhoz vagy rakott ételek készítéséhez egyaránt használhatunk.
Penne (tollhegy): sima vagy bordás, rövid csőtészta, végei ferdén vágottak. Ragukhoz és felfújtakhoz is ideális tésztaféle.
Tagliatelle/fettucini: lapos, általában 6 mm széles metélttészta durumbúzából. Kiváló ragukhoz és felfújtakhoz.
Tortiglioni: barázdált, rövid csőtészta, végei egyenesen vágottak. Ragukhoz és felfújtakhoz illik.
Lasagne: a lapos, széles téglalap alapú tésztalapok töltött és rakott ételek alapját képezik.
Cannelloni: nagy, hengeres csőtészta.  Töltve és sütőben sütve fogyasztjuk.
Ravioli: négyszögletes, fodros szélű, apró tésztabatyu hússal, sajttal vagy zöldséggel töltve. Mindenféle tejszínes, paradicsomos vagy sajtos szósz illik hozzá.
Gnocchi (galuska): burgonyás tésztából is készül. Bármilyen szósz jó hozzá.
Tortellini: hajlított és töltött tésztabatyu. Tejszínes mártással vagy levesbetétként fogyaszthatjuk.
Fusilli: orsótészta, bármilyen szószhoz illik.
Farfallini: pillangó alakú, barázdált szélű tészta. Kiváló szószokhoz, illetve édesen, például lekvárral
Tarhonya


Ennek az alapja hungarocell golyó, beleszúrkodva a tészta


Az angyalka haja a hőrelágyuló gyöngy :)

Gyerkőcök készíthetnek papírra tésztakerettel fotótartót a nagyszülőknek.
Gyöngy a fejecskéje, így könnyebb rá akasztót tenni.







Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Recept - Nyújtott vakarcs

Édesanyám sokat készít ilyet mert imádjuk. Nagyon szeretjük a nyújtott vakarcsot vagy más lehet úgy ismeri sós rétes... Egyszerű, laktató, sok lesz belőle, gyorsan kész! Hozzávalók: 1 csomag kész 8 lapos réteslap 3-4 db egész tojás 1 nagy doboz tejföl só A tejfölt, tojást, sót összekeverjük. egy tepsit kiolajozunk vékonyan. 2 réteslapot ráhelyezünk, és meglocsoljuk körbe a szusszal. egy réteslap, egy kis szusz... és így tovább. Én úgy csinálom, hogy mindig máshova kerül a rétegek között a szusz. Legalulra, a 3. ill utolsó réteg közé egy kis vizet löttyintek ne legyen száraz. Végén hagyok annyi szuszt, hogy tetejére is tegyek. Sütőbe 200°-220°fokra, 10 perc (de azért figyeljük :)) És ilyen szép és finomságos lesz! Fel is lehet turbózni egy kis szalonnával, szalámival, sajttal, kinek mi a kedvence :) Jó étvágyat!

Recept - Túrótorta

Piskóta 5 tojás(kisebb méretű) 18dkg cukor 18dkg liszt 1 tk sütőpor 3 ek hideg víz Krém 500gr túró egy tojás ízlés szerinti cukor mennyiség 2 ek Dr. Oetker tejszín ízű habtejszínből Máz Dr. Oetker tejszín ízű habpor 1,5dl   hideg tej   Díszités 1 tábla fehér csoki  1 tk vaj A tojásfehérjét habbá verjük, félretesszük a hűtőbe. Kézi habverővel   a tojás sárgáját elkezdjük felverni, hozzáadagoljuk a cukrot és habosra keverjük. Fokozatosan hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet is, közben a 3 evőkanál vizet is.   Adjunk 1 ek habot a masszához, és   így keverjük tovább. Ezután fakanállal forgassuk bele a habot. Óvatosan nehogy a hab összetörjön! Kerek tortaformát kikenünk margarinnal és liszttel körbeszórjuk.   A sütőt 180° C fokra előmelegítjük és a piskótát 45 percig süssük. Szép magasra feljön, amit akár 4-5 fele is vághatunk. A túróhoz hozzáadjuk a   cukrot a tojást és összekeverjük. Majd adunk hozzá a Dr. Oetker habtejszínből 2 evőkanálnyit. Elkészítése megtalálha

Nadrág átalakítás

Azon gondolkodám, hogy kéne egy nadrág a nyárra, mert amúgy szoknyás vagyok. Megyünk szombaton hosszú útra szoknyám szépen nézne ki a végére. Igazán egyszerű megoldásra gondoltam, egy kis nyissz, egy kis csipke, egy kis varrás...   Van két egyforma farmerom az egyiknek levágtam a szárát körülbelül térd alatt. Felhajtottam, megtűztem 1cm-rel és géppel felvarrtam.    A csipkét kézzel erősítettem fel rá, úgy hogy ne látszódjon a cérna.     És voilà van is egynyári gatyám :)