Ugrás a fő tartalomra

Pizzatorta

Pizzatészta I. (alap pizzatészta)

Hozzávalók:
fél kg liszt
egy csomag instant élesztő
1 dl langyos tej
cukor
Elkészítés:
Langyos tejbe cukrot teszünk madj bele az élesztőt. Hagyom felfutni.
Kimérem a fél kiló lisztet sót szórok rá..és belekerül  a felfuttatott élesztő is, melkezdem az élesztőhöz keverni a lisztet.
Szükséges mennyiségű langyos vizet adagolok hozzá, amíg összeáll a tészta. Kb. 10 perc.
Amikor a tészta szép sima, kelesztő tálba teszem, megszórom liszttel, befedve meleg helyen kelesztem fél3/4 órát


Kétfelé szedem, Utána kinyújtom, elkészítem és megsütöm

Egyik felét sima pizzának készítem másikat pedig pizzatortának :D

A tésztát kinyújtom és 5 cm-es köröket szaggatok ki, addig amíg van tészta. 
Megtöltöm: ketchupos-tejföl, kis kocka sonka, kevés reszelt sajt. Félbe majd negyedbe hajtva beleteszem a kiolajozott kerek kuglóf formába ami 20 cm átmérőjű. A gombócok közé szószt illetve maradék sajtot tettem.
Tetejére szintén kevés szósz és sajt, és sonka került. Húsimádók klubja van nálunk! :D

kb. 45 perc alsó-felső sütés 1490-200 fokon. de mehet a légkeverés elején vagy a vége felé.
+ lehet gombócokat is készíteni illetve olyan szószt és tölteléket teszel bele amit a család szeret ;)


Jó étvágyat!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Recept - Nyújtott vakarcs

Édesanyám sokat készít ilyet mert imádjuk. Nagyon szeretjük a nyújtott vakarcsot vagy más lehet úgy ismeri sós rétes... Egyszerű, laktató, sok lesz belőle, gyorsan kész! Hozzávalók: 1 csomag kész 8 lapos réteslap 3-4 db egész tojás 1 nagy doboz tejföl só A tejfölt, tojást, sót összekeverjük. egy tepsit kiolajozunk vékonyan. 2 réteslapot ráhelyezünk, és meglocsoljuk körbe a szusszal. egy réteslap, egy kis szusz... és így tovább. Én úgy csinálom, hogy mindig máshova kerül a rétegek között a szusz. Legalulra, a 3. ill utolsó réteg közé egy kis vizet löttyintek ne legyen száraz. Végén hagyok annyi szuszt, hogy tetejére is tegyek. Sütőbe 200°-220°fokra, 10 perc (de azért figyeljük :)) És ilyen szép és finomságos lesz! Fel is lehet turbózni egy kis szalonnával, szalámival, sajttal, kinek mi a kedvence :) Jó étvágyat!

Nyújtott vakarcs

Édesanyám sokat készít ilyet mert imádjuk. Nagyon szeretjük a nyújtott vakarcsot vagy más lehet úgy ismeri sós rétes... Egyszerű, laktató, sok lesz belőle, gyorsan kész! Hozzávalók: 2 cs kész 8 lapos réteslap 2-3 db egész tojás 2 nagy doboz tejföl só A tejfölt, tojást, sót összekeverjük. egy tepsit kiolajozunk vékonyan. 2 réteslapot ráhelyezünk, és meglocsoljuk körbe a szusszal. egy réteslap, egy kis szusz... és így tovább. Én úgy csinálom, hogy mindig máshova kerül a rétegek között a szusz. Legalulra, a 3. ill utolsó réteg közé egy kis vizet löttyintek ne legyen száraz. Végén hagyok annyi szuszt, hogy tetejére is tegyek. Sütőbe 200°-220°fokra, 10 perc (de azért figyeljük :)) És ilyen szép és finomságos lesz! Fel is lehet turbózni egy kis szalonnával, szalámival, sajttal, kinek mi a kedvence :) Jó étvágyat!

Recept - Mákos guba szelet

Guba: 15 darab kifli mák - ízlés dolga mennyit teszel bele kb. 1 liter tej vaníliás cukor/aroma porcukor - úgy szint ízlés dolga     tejet megfőzöd a vaníliás cukrot beleteszed, kiflit összevágod rá a mák, porcukor, összekeverni. Krém : 6dl tej 2 csomag pudingpor cukor     -sűrű pudingot kell főzni, félre kell rakni hűlni, épphogy langyos legyen, bele kell keverni 15-20dkg margarint, apró darabonként,jól el kell dolgozni benne.  kóstolgatni kell, nehogy túl margarinos legyen. Hab : habtejszín 2x200ml - legjobb a Hoolala :) vagy cukrászhabok. nem tudom Svájcban milyen van :) habfixáló 2 csomag - :D ami nálam egy volt :S :D de kettő kell. cukor ízesítéshez, vagy csak vaníliás cukor/aroma mert a puding úgyis édes. Ne legyen gejl!!     -el kell kezdeni felverni a habot, majd hozzá kell adni a fixálót Vanília aroma jobb, én azt szeretem használni! Aztán rétegezed! :) ez...