Ugrás a fő tartalomra

Kelt csiga

Ketchupos-sajtos es majonezes-bazsalikomos-virslis csiga.
500gr liszt
3dl tej
1 csomag szaraz eleszto
10dkg margarin
1 tojas
Egy csioet cukor

Feltet:
1.csiga
Ketchup
Reszelt.sajt
2.csiga
Majonez
Kockazott virsli
Bazsalikom nekem.szaritott volt

Az elesztot fel futtatjuk a tejben a cukorral.
A liszthez adok efy kis lesztos tejet, majd az olvasztott margarint es a tojast.
Elkezdem gyurni majd johet hozza a maradek elsztos tej.
Felreteszem kelni. Miutan.megkelt jette szedem. Fel cebzisrw nyujtom megroltom, feltekrem es felvagdosom 2-3 cm-es darabokra.
Olajozott, lisztes tepsire teszem es 180fokra elomelegitett sutobe tedzem 20-25 percre.
Jah es elotte kis tojassal megkenek a tetejuket.

Jo etvagyat!!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Recept - Nyújtott vakarcs

Édesanyám sokat készít ilyet mert imádjuk. Nagyon szeretjük a nyújtott vakarcsot vagy más lehet úgy ismeri sós rétes... Egyszerű, laktató, sok lesz belőle, gyorsan kész! Hozzávalók: 1 csomag kész 8 lapos réteslap 3-4 db egész tojás 1 nagy doboz tejföl só A tejfölt, tojást, sót összekeverjük. egy tepsit kiolajozunk vékonyan. 2 réteslapot ráhelyezünk, és meglocsoljuk körbe a szusszal. egy réteslap, egy kis szusz... és így tovább. Én úgy csinálom, hogy mindig máshova kerül a rétegek között a szusz. Legalulra, a 3. ill utolsó réteg közé egy kis vizet löttyintek ne legyen száraz. Végén hagyok annyi szuszt, hogy tetejére is tegyek. Sütőbe 200°-220°fokra, 10 perc (de azért figyeljük :)) És ilyen szép és finomságos lesz! Fel is lehet turbózni egy kis szalonnával, szalámival, sajttal, kinek mi a kedvence :) Jó étvágyat!

Nyújtott vakarcs

Édesanyám sokat készít ilyet mert imádjuk. Nagyon szeretjük a nyújtott vakarcsot vagy más lehet úgy ismeri sós rétes... Egyszerű, laktató, sok lesz belőle, gyorsan kész! Hozzávalók: 2 cs kész 8 lapos réteslap 2-3 db egész tojás 2 nagy doboz tejföl só A tejfölt, tojást, sót összekeverjük. egy tepsit kiolajozunk vékonyan. 2 réteslapot ráhelyezünk, és meglocsoljuk körbe a szusszal. egy réteslap, egy kis szusz... és így tovább. Én úgy csinálom, hogy mindig máshova kerül a rétegek között a szusz. Legalulra, a 3. ill utolsó réteg közé egy kis vizet löttyintek ne legyen száraz. Végén hagyok annyi szuszt, hogy tetejére is tegyek. Sütőbe 200°-220°fokra, 10 perc (de azért figyeljük :)) És ilyen szép és finomságos lesz! Fel is lehet turbózni egy kis szalonnával, szalámival, sajttal, kinek mi a kedvence :) Jó étvágyat!

Recept - Mákos guba szelet

Guba: 15 darab kifli mák - ízlés dolga mennyit teszel bele kb. 1 liter tej vaníliás cukor/aroma porcukor - úgy szint ízlés dolga     tejet megfőzöd a vaníliás cukrot beleteszed, kiflit összevágod rá a mák, porcukor, összekeverni. Krém : 6dl tej 2 csomag pudingpor cukor     -sűrű pudingot kell főzni, félre kell rakni hűlni, épphogy langyos legyen, bele kell keverni 15-20dkg margarint, apró darabonként,jól el kell dolgozni benne.  kóstolgatni kell, nehogy túl margarinos legyen. Hab : habtejszín 2x200ml - legjobb a Hoolala :) vagy cukrászhabok. nem tudom Svájcban milyen van :) habfixáló 2 csomag - :D ami nálam egy volt :S :D de kettő kell. cukor ízesítéshez, vagy csak vaníliás cukor/aroma mert a puding úgyis édes. Ne legyen gejl!!     -el kell kezdeni felverni a habot, majd hozzá kell adni a fixálót Vanília aroma jobb, én azt szeretem használni! Aztán rétegezed! :) ez...