300 g liszt
1000 g krumpli
1 db tojás
só ízlés szerint
- A megmosott krumplit enyhén sós vízben héjában megfőzzük
- A krumplit hagyjuk kihűlni, majd megtisztítjuk,áttörjük.
- Az áttört krumplit a liszttel és egy kevés sóval addig gyúrjuk amíg puha tésztát nem kapunk.
- Ekkor adjuk hozzá a tojást és addig gyúrjuk, amíg csomó mentes nem lesz a tésztánk (a krumpli minőségétől függően még szükség lehet további liszt hozzáadására is)
- A tésztát lisztezett deszkán 1 cm vastagra nyújtjuk, majd 2-3 cm széles csíkokra szeljük.
- A csíkokat 1-2 cm-es darabokra vágjuk, gömbölyded formát alakítunk ki.
- Ha igazán jellegzetes olasz gnocchit szeretnék minden gnocchi tetejét kicsit megnyomjuk egy villával, ettől lesz szép csíkos.
- Lisztezett deszkán 15 percet pihentetjük, majd forrásban levő sós vízben 2-3 perc alatt megfőzzük és ízlésünknek megfelelő raguval tálaljuk.
forrás: internet |
Megjegyzések
Megjegyzés küldése