Ugrás a fő tartalomra

DIY - Karácsonyi díszek tésztából

Karácsonyfa díszt sokféle anyagból készíthetünk. Most például tésztából.
Álljon egy kis kalauz, főzzünk is... Szeretjük a tésztát :D

Spagetti: a legkedveltebb, hosszú és vékony tészta. Különböző vastagságban és hosszúságban kapható. Bármilyen szószhoz illik.  
Makaróni: hosszú csőtészta, amelyet ragukhoz, felfújtakhoz vagy rakott ételek készítéséhez egyaránt használhatunk.
Penne (tollhegy): sima vagy bordás, rövid csőtészta, végei ferdén vágottak. Ragukhoz és felfújtakhoz is ideális tésztaféle.
Tagliatelle/fettucini: lapos, általában 6 mm széles metélttészta durumbúzából. Kiváló ragukhoz és felfújtakhoz.
Tortiglioni: barázdált, rövid csőtészta, végei egyenesen vágottak. Ragukhoz és felfújtakhoz illik.
Lasagne: a lapos, széles téglalap alapú tésztalapok töltött és rakott ételek alapját képezik.
Cannelloni: nagy, hengeres csőtészta.  Töltve és sütőben sütve fogyasztjuk.
Ravioli: négyszögletes, fodros szélű, apró tésztabatyu hússal, sajttal vagy zöldséggel töltve. Mindenféle tejszínes, paradicsomos vagy sajtos szósz illik hozzá.
Gnocchi (galuska): burgonyás tésztából is készül. Bármilyen szósz jó hozzá.
Tortellini: hajlított és töltött tésztabatyu. Tejszínes mártással vagy levesbetétként fogyaszthatjuk.
Fusilli: orsótészta, bármilyen szószhoz illik.
Farfallini: pillangó alakú, barázdált szélű tészta. Kiváló szószokhoz, illetve édesen, például lekvárral
Tarhonya


Ennek az alapja hungarocell golyó, beleszúrkodva a tészta


Az angyalka haja a hőrelágyuló gyöngy :)

Gyerkőcök készíthetnek papírra tésztakerettel fotótartót a nagyszülőknek.
Gyöngy a fejecskéje, így könnyebb rá akasztót tenni.







Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Recept - Nyújtott vakarcs

Édesanyám sokat készít ilyet mert imádjuk. Nagyon szeretjük a nyújtott vakarcsot vagy más lehet úgy ismeri sós rétes... Egyszerű, laktató, sok lesz belőle, gyorsan kész! Hozzávalók: 1 csomag kész 8 lapos réteslap 3-4 db egész tojás 1 nagy doboz tejföl só A tejfölt, tojást, sót összekeverjük. egy tepsit kiolajozunk vékonyan. 2 réteslapot ráhelyezünk, és meglocsoljuk körbe a szusszal. egy réteslap, egy kis szusz... és így tovább. Én úgy csinálom, hogy mindig máshova kerül a rétegek között a szusz. Legalulra, a 3. ill utolsó réteg közé egy kis vizet löttyintek ne legyen száraz. Végén hagyok annyi szuszt, hogy tetejére is tegyek. Sütőbe 200°-220°fokra, 10 perc (de azért figyeljük :)) És ilyen szép és finomságos lesz! Fel is lehet turbózni egy kis szalonnával, szalámival, sajttal, kinek mi a kedvence :) Jó étvágyat!

Tematikus ősz: Scrapbook

Scrapbook kartonok: ITT!!

Nyújtott vakarcs

Édesanyám sokat készít ilyet mert imádjuk. Nagyon szeretjük a nyújtott vakarcsot vagy más lehet úgy ismeri sós rétes... Egyszerű, laktató, sok lesz belőle, gyorsan kész! Hozzávalók: 2 cs kész 8 lapos réteslap 2-3 db egész tojás 2 nagy doboz tejföl só A tejfölt, tojást, sót összekeverjük. egy tepsit kiolajozunk vékonyan. 2 réteslapot ráhelyezünk, és meglocsoljuk körbe a szusszal. egy réteslap, egy kis szusz... és így tovább. Én úgy csinálom, hogy mindig máshova kerül a rétegek között a szusz. Legalulra, a 3. ill utolsó réteg közé egy kis vizet löttyintek ne legyen száraz. Végén hagyok annyi szuszt, hogy tetejére is tegyek. Sütőbe 200°-220°fokra, 10 perc (de azért figyeljük :)) És ilyen szép és finomságos lesz! Fel is lehet turbózni egy kis szalonnával, szalámival, sajttal, kinek mi a kedvence :) Jó étvágyat!