Karácsonyfa díszt sokféle anyagból készíthetünk. Most például tésztából.
Álljon egy kis kalauz, főzzünk is... Szeretjük a tésztát :D
Spagetti: a legkedveltebb, hosszú és vékony tészta. Különböző vastagságban és hosszúságban kapható. Bármilyen szószhoz illik.
Álljon egy kis kalauz, főzzünk is... Szeretjük a tésztát :D
Spagetti: a legkedveltebb, hosszú és vékony tészta. Különböző vastagságban és hosszúságban kapható. Bármilyen szószhoz illik.
Makaróni: hosszú csőtészta, amelyet ragukhoz, felfújtakhoz vagy rakott ételek készítéséhez egyaránt használhatunk.
Penne (tollhegy): sima vagy bordás, rövid csőtészta, végei ferdén vágottak. Ragukhoz és felfújtakhoz is ideális tésztaféle.
Tagliatelle/fettucini: lapos, általában 6 mm széles metélttészta durumbúzából. Kiváló ragukhoz és felfújtakhoz.
Tortiglioni: barázdált, rövid csőtészta, végei egyenesen vágottak. Ragukhoz és felfújtakhoz illik.
Lasagne: a lapos, széles téglalap alapú tésztalapok töltött és rakott ételek alapját képezik.
Cannelloni: nagy, hengeres csőtészta. Töltve és sütőben sütve fogyasztjuk.
Ravioli: négyszögletes, fodros szélű, apró tésztabatyu hússal, sajttal vagy zöldséggel töltve. Mindenféle tejszínes, paradicsomos vagy sajtos szósz illik hozzá.
Gnocchi (galuska): burgonyás tésztából is készül. Bármilyen szósz jó hozzá.
Tortellini: hajlított és töltött tésztabatyu. Tejszínes mártással vagy levesbetétként fogyaszthatjuk.
Fusilli: orsótészta, bármilyen szószhoz illik.
Farfallini: pillangó alakú, barázdált szélű tészta. Kiváló szószokhoz, illetve édesen, például lekvárral
Tarhonya
Ennek az alapja hungarocell golyó, beleszúrkodva a tészta
Az angyalka haja a hőrelágyuló gyöngy :)
Gyerkőcök készíthetnek papírra tésztakerettel fotótartót a nagyszülőknek.
Gyöngy a fejecskéje, így könnyebb rá akasztót tenni.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése