Ugrás a fő tartalomra

Recept - Túrótorta


Piskóta
5 tojás(kisebb méretű)
18dkg cukor
18dkg liszt
1 tk sütőpor
3 ek hideg víz

Krém
500gr túró
egy tojás
ízlés szerinti cukor mennyiség
2 ek Dr. Oetker tejszín ízű habtejszínből

Máz
Dr. Oetker tejszín ízű habpor
1,5dl  hideg tej
 
Díszités
1 tábla fehér csoki 
1 tk vaj



A tojásfehérjét habbá verjük, félretesszük a hűtőbe. Kézi habverővel  a tojás sárgáját elkezdjük felverni, hozzáadagoljuk a cukrot és habosra keverjük. Fokozatosan hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet is, közben a 3 evőkanál vizet is.  Adjunk 1 ek habot a masszához, és  így keverjük tovább. Ezután fakanállal forgassuk bele a habot. Óvatosan nehogy a hab összetörjön!
Kerek tortaformát kikenünk margarinnal és liszttel körbeszórjuk.  A sütőt 180° C fokra előmelegítjük és a piskótát 45 percig süssük.
Szép magasra feljön, amit akár 4-5 fele is vághatunk.
A túróhoz hozzáadjuk a  cukrot a tojást és összekeverjük. Majd adunk hozzá a Dr. Oetker habtejszínből 2 evőkanálnyit. Elkészítése megtalálható a termék csomagolásán.
A piskótát kettévágom és mélyhűtőbe teszem, hogy lehűljön. A túrós krémet a két lap közé, a habot pedig a külsejére kenem. Az egyik piskóta lapot megkenem házi baracklekvárral.

 A tetejét fehér csokis felirattal díszítettem. Olvasztottam egy tábla csokoládét egy kevéske vajjal, habzsákba töltöttem és sütőpapírra formáztam. Mélyhűtőben dermesztettem.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Recept - Nyújtott vakarcs

Édesanyám sokat készít ilyet mert imádjuk. Nagyon szeretjük a nyújtott vakarcsot vagy más lehet úgy ismeri sós rétes... Egyszerű, laktató, sok lesz belőle, gyorsan kész! Hozzávalók: 1 csomag kész 8 lapos réteslap 3-4 db egész tojás 1 nagy doboz tejföl só A tejfölt, tojást, sót összekeverjük. egy tepsit kiolajozunk vékonyan. 2 réteslapot ráhelyezünk, és meglocsoljuk körbe a szusszal. egy réteslap, egy kis szusz... és így tovább. Én úgy csinálom, hogy mindig máshova kerül a rétegek között a szusz. Legalulra, a 3. ill utolsó réteg közé egy kis vizet löttyintek ne legyen száraz. Végén hagyok annyi szuszt, hogy tetejére is tegyek. Sütőbe 200°-220°fokra, 10 perc (de azért figyeljük :)) És ilyen szép és finomságos lesz! Fel is lehet turbózni egy kis szalonnával, szalámival, sajttal, kinek mi a kedvence :) Jó étvágyat!

Nadrág átalakítás

Azon gondolkodám, hogy kéne egy nadrág a nyárra, mert amúgy szoknyás vagyok. Megyünk szombaton hosszú útra szoknyám szépen nézne ki a végére. Igazán egyszerű megoldásra gondoltam, egy kis nyissz, egy kis csipke, egy kis varrás...   Van két egyforma farmerom az egyiknek levágtam a szárát körülbelül térd alatt. Felhajtottam, megtűztem 1cm-rel és géppel felvarrtam.    A csipkét kézzel erősítettem fel rá, úgy hogy ne látszódjon a cérna.     És voilà van is egynyári gatyám :)