Hozzávalók
3 dl langyos
víz
2 tk cukor
20 g friss
élesztő
1 ek só
1/2 kg liszt
1 dl olaj
sütéshez bő
tűzforró olaj
- Egy tálba öntjük a langyos vizet, majd belekeverjük a cukrot, majd az élesztőt is belemorzsoljuk.
- Hagyjuk felolvadni benne az élesztőt.
- Ha felolvadt az élesztő hozzáadjuk a sót. Ez azért kell, hogy a tészta ne szaladjon úgy fel.
- Hozzáadjuk a lisztet és laza tésztát keverünk ki belőle, amit 20 percre letakarunk és kelni hagyunk.
- Utána tetszőleges méretű gömböcöket tépünk le a tésztából és egy olajozott tálcára tesszük őket és 5-10 percig állni hagyjuk.
- A gömböcöket az olajos ujjbegyeinkkel kell kinyújtani, lehetőleg kör alakúra, úgy hogy ne szakadjon el és a forró olajba helyezni.
- 2 perc alatt aranybarnára sütjük mindkét oldalát, majd lecsepegtetjük.
Ízlés szerint ízesítjük!
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése