Ugrás a fő tartalomra

Adventi koszorúk

Rengeteg féle adventi koszorú létezik. Ahány család annyi stílus, modern,klasszikus,piros, fehér zöld, lila, minimál, pettyes, kockás, csíkos, natúr színes,mézeskalács,cserépből,üvegből,gyümölcsös, tobozos, terméses,fémből,kötött pulcsiból, sálból..... Egyszóval rengeteg!
Íme néhány koszorú, annak aki szeretni nézegetni más kreatív megvalósulását. Vagy ha még nem döntötte el milyen legyen a sajátja.....

Nekem készülőben, és amint kiszáradtak a narancshéjaim, készítem és hozom is! :)
















Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Recept - Nyújtott vakarcs

Édesanyám sokat készít ilyet mert imádjuk. Nagyon szeretjük a nyújtott vakarcsot vagy más lehet úgy ismeri sós rétes... Egyszerű, laktató, sok lesz belőle, gyorsan kész! Hozzávalók: 1 csomag kész 8 lapos réteslap 3-4 db egész tojás 1 nagy doboz tejföl só A tejfölt, tojást, sót összekeverjük. egy tepsit kiolajozunk vékonyan. 2 réteslapot ráhelyezünk, és meglocsoljuk körbe a szusszal. egy réteslap, egy kis szusz... és így tovább. Én úgy csinálom, hogy mindig máshova kerül a rétegek között a szusz. Legalulra, a 3. ill utolsó réteg közé egy kis vizet löttyintek ne legyen száraz. Végén hagyok annyi szuszt, hogy tetejére is tegyek. Sütőbe 200°-220°fokra, 10 perc (de azért figyeljük :)) És ilyen szép és finomságos lesz! Fel is lehet turbózni egy kis szalonnával, szalámival, sajttal, kinek mi a kedvence :) Jó étvágyat!

Nyújtott vakarcs

Édesanyám sokat készít ilyet mert imádjuk. Nagyon szeretjük a nyújtott vakarcsot vagy más lehet úgy ismeri sós rétes... Egyszerű, laktató, sok lesz belőle, gyorsan kész! Hozzávalók: 2 cs kész 8 lapos réteslap 2-3 db egész tojás 2 nagy doboz tejföl só A tejfölt, tojást, sót összekeverjük. egy tepsit kiolajozunk vékonyan. 2 réteslapot ráhelyezünk, és meglocsoljuk körbe a szusszal. egy réteslap, egy kis szusz... és így tovább. Én úgy csinálom, hogy mindig máshova kerül a rétegek között a szusz. Legalulra, a 3. ill utolsó réteg közé egy kis vizet löttyintek ne legyen száraz. Végén hagyok annyi szuszt, hogy tetejére is tegyek. Sütőbe 200°-220°fokra, 10 perc (de azért figyeljük :)) És ilyen szép és finomságos lesz! Fel is lehet turbózni egy kis szalonnával, szalámival, sajttal, kinek mi a kedvence :) Jó étvágyat!

Recept - Mákos guba szelet

Guba: 15 darab kifli mák - ízlés dolga mennyit teszel bele kb. 1 liter tej vaníliás cukor/aroma porcukor - úgy szint ízlés dolga     tejet megfőzöd a vaníliás cukrot beleteszed, kiflit összevágod rá a mák, porcukor, összekeverni. Krém : 6dl tej 2 csomag pudingpor cukor     -sűrű pudingot kell főzni, félre kell rakni hűlni, épphogy langyos legyen, bele kell keverni 15-20dkg margarint, apró darabonként,jól el kell dolgozni benne.  kóstolgatni kell, nehogy túl margarinos legyen. Hab : habtejszín 2x200ml - legjobb a Hoolala :) vagy cukrászhabok. nem tudom Svájcban milyen van :) habfixáló 2 csomag - :D ami nálam egy volt :S :D de kettő kell. cukor ízesítéshez, vagy csak vaníliás cukor/aroma mert a puding úgyis édes. Ne legyen gejl!!     -el kell kezdeni felverni a habot, majd hozzá kell adni a fixálót Vanília aroma jobb, én azt szeretem használni! Aztán rétegezed! :) ez...